Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

"Αυτή η ιστορία δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη"

Την ώρα που μπήκε στο μαγαζί τον είδα. Ήταν ψηλός,μελαχρινός,φρεσκοξυρισμένος. Τα μάτια του έλαμπαν και το βλέμμα του εστίαζε στα πόδια μου σε σημείο που αντί να μ' ενοχλεί,έκανε το σώμα μου να ανατριχιάζει. Σου έμοιαζε απίστευτα πολύ,για λίγο νόμιζα πως ήσουν εσύ αλλά όταν παρήγγειλε βότκα λεμόνι ήξερα πως κάθε πιθανότητα να σου μιλήσω καταρρίφθηκε. Εσύ σιχαίνεσαι τη βότκα και μετά θυμήθηκα πως πάντα κορόιδευες τον τρόπο που διασκεδάζω. Ωστόσο ακόμη και τα μαγαζιά που βγαίνω κάπου στο βάθος σ' άρεζαν,το καταλάβαινα από τη στάση του σώματός σου,κι ας μην το παραδέχτηκες ποτέ. Είχα πιει τόσο,ώστε θα μπορούσα κάλλιστα να πάω να συστηθώ. Τα χέρια της φίλής μου με απέτρεψαν από το να το κάνω και άρχισα να χορεύω ρυθμικά ώστε να ξεχαστώ.
Ακόμη και τότε σε έψαχνα μέσα στον καπνό του τσιγάρου,μέσα στη μελωδία των τραγουδιών και σε έβλεπα στις στάλες αίματος που κυλούσαν από την καρδιά μου. Την καρδιά την κομματιασμένη σε χίλια δυο κομμάτια,την πονεμένη,τη μισή. Εκείνη τη στιγμή σε είχα τόση πολλή ανάγκη που αρνιόμουν κατηγορηματικά να παραδεχτώ πως σ' έχω χάσει. Κράτησα για λίγο το κινητό σκεφτόμενη να σου στείλω μήνυμα και την ίδια στιγμή θύμωσα με τον εαυτό μου.
Εσύ δεν έχεις μάθει ν' αγαπάς,θέλεις να τους κρατάς όλους για καβάτζες με ψέματα και λόγια μεγάλα . Είσαι ανίκανος να δεχθείς αγάπη και προκαλείς πόνο σε άτομα που ότι σου έδωσαν δεν ήταν ψέμα ούτε και δανεικό για να έρθει η στιγμή που θα το πάρουν πίσω. Εγώ δεν είμαι εσύ. Μάθε πως πλήγωσες κάποια που μπορούσε να σταθεί δίπλα σου αλλά εσύ δεν την εμπιστεύτηκες ποτέ γιατί είσαι από μόνός σου γεμάτος ανασφάλειες. Θα έρθει η ώρα που θα τα μάθεις και θα νιώθεις τύψεις κι εμένα πια δε θα μπορείς να με βρεις πουθενά. Δε σε μισώ,όχι,θέλω να πάρεις το μάθημά σου.
Λυπάμαι και τον εαυτό μου μαζί. Λυπάμαι τις φορές που ήπια για 'σενα,που κάπνισα για 'σενα,που χαραμίστηκα για 'σενα,που χάλασα τα βράδια μου για 'σενα.






2 σχόλια:

  1. Ο πόνος από αυτές τις πληγές πραγματικά, δεν αντέχεται... Θέλει πολύ δύναμη, πίστη και αγάπη για τον εαυτό μας...

    Βέβαια την τελευταία, πού να τη βρούμε όταν την έχουμε δώσει όλη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι η μοναδική που μου αφήνεις σχόλιο. Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή