Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

μια βόλτα είν' η ζωή!

Θέλεις να κάνουμε μια ανασκόπηση στο κοντινό παρελθόν σου; Ίσως όσα πω πονέσουν,μα σου υπόσχομαι πως ένα ποτήρι κρασί στο τέλος θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

Θα σου θυμήσω πόσοι δήθεν φίλοι έγραφαν την ταμπέλα "λάθος" στο μέτωπό τους και εσύ έμενες εκεί να τους αφήνεις κομμάτια σου,να τους φανερώνεις τον εαυτό σου για να έρθουν κάποια στιγμή να σε ξεμπροστιάσουν κι εσύ να μείνεις με ένα βλέμμα αχανές και να αναρωτιέσαι πως μπόρεσαν να σε προδώσουν.
Θα σου θυμήσω τους έρωτες που ξεκίνησαν με την πιο όμορφη βόλτα πλάι στην παραλία και που όλα στην αρχή έμοιαζαν ειδυλλιακά. Ώσπου τώρα είναι το πιο γλυκό σου λάθος που παραδίδεσαι όλο και περισσότερο,που αρνείσαι κατηγορηματικά να φύγεις,που τα πάντα στο μυαλό σου τριγυρνούν γύρω από το πρόσωπο και το όνομά του.

Γράψε λάθος. Δεν θα ξύσω άλλο πληγές. Δεν θα σου βάλω άλλο το μαχαίρι στην καρδιά. Μονάχα θα σου δώσω μια συμβουλή κι αν θέλεις ακολούθησέ την. Πάρε τα κομψά ποδαράκια σου και πήγαινε εκείνη τη βόλτα που τόσο ανάγκη έχεις χωρίς να το ξέρεις. Δε χρειάζεσαι τη συνοδεία του Λουδοβίκου για να πας μια βόλτα. Δεν θα σε περάσει κανένας για τρελή,να σαι σίγουρη γι' αυτό,όλοι κάποια στιγμή το έχουμε κάνει. Φρόντισε να μη σε ενοχλήσει κανείς,αφήνοντας πίσω κάθε συσκευή που θα εμποδίσει την ηρεμία σου. Δε χρειάζεσαι ούτε ζακέτες,ούτε μπουφάν. Δε χρειάζεσαι το μυαλό και την καρδιά,μονάχα δυο μάτια ανοιχτά για να βλέπεις πόσο όμορφος είναι ο κόσμος γύρω σου. Ο κόσμος που κάθε μέρα αρνείσαι να δεις μέσα σε υποχρεώσεις και δουλειές που νιώθεις ότι σε πνίγουν.

Κι όταν γυρίσεις σπίτι,θα δεις ότι θα νιώθεις κάπως καλύτερα,σαν να έχεις λυτρωθεί.
Τώρα που γύρισες βάλε και το ποτηράκι κρασί που λέγαμε κι ύστερα πέσε να κοιμηθείς χωρίς να σκεφτείς τίποτα.
Θα είναι ο καλύτερος ύπνος που έχεις κάνει ποτέ.



Και να θυμάσαι: η πολλή σκέψη δεν κάνει ποτέ καλό.

3 σχόλια:

  1. Birdy μου καλημερα!
    Τα λογια σου επανω με εκφραζουν απολυτα! Ειναι λογια που θα ηθελα και εγω να πω καπου! Οχι πως θα καταλαβαινε βεβαια αλλα θα εκανα μια προσπαθεια. Τωρα ειναι αργα αλλα ειλικρινα δεν εχει πλεον σημασια! ;)

    Να εισαι καλα και να χαμογελας! Φιλακια πολλα γλυκο πλασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυτρωτική βόλτα αυτή, για να μπορέσεις να δεις όσα απλά κοιτάζεις....
    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή