Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Απλώνω το χέρι μου και κανείς δεν το αγγίζει

Μόνη στο σπίτι να μετρώ ανάσες και πληγές. Τα "δεν αξίζεις,δε σε θέλω,λες ψέματα". Και παρόλο που δεν αξίζει,τα δάκρυα να 'ναι ποτάμι και το αίμα από τις πληγές ατέρμονο. Θρηνώ τις χωρίς ουσία στιγμές μας,το χρόνο που χαλάλησα,τα λεφτά που δαπάνησα. Λυπάμαι εσάς που δεν έχετε μάθει να αγαπάτε,θέλετε απλά να νιώθετε πως έχετε κάποιον να σας νταντέψει και να είναι δίπλα σας όταν θα τον χρειαστείτε.
Εσείς όμως δε βρίσκεστε πουθενά. Είστε πάντα φευγάτοι,πάντα υπάρχουν λόγοι που λείπετε και είστε τόσο καλοί στις διακαιολογίες που δεν πείθετε ούτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Κλαίω για τις στιγμές που άφησα ανεκμετάλλευτες. Για τα πρωινά που ξύπνησα και δε σας είδα πουθενά. Είχατε φύγει χωρίς καμία εξήγηση. Για τα πρόσωπα που σκότωσαν ότι όμορφο είχα μέσα μου και εξ' αιτίας τους ορκίστηκα να μην δοθώ σε κανέναν ποτέ ξανά. Για τα λόγια σας,τα αγγίγματά σας που πια είναι διαφορετικά. Μα ακόμα και τώρα,όταν σας βλέπω διαβάζω στα μάτια σας τον πόνο που μου προκαλέσατε και περνούν σαν ταινία οι στιγμές μας,τα χρόνια που πέρασαν κι όσα δεν θα ξανάρθουν.

Μείναμε μόνοι πια. Μας αφήσατε πίσω να πονάμε και να προσπαθούμε μάταια να ενώσουμε τα κομμάτια μας που τα διασκορπίσατε εδώ κι εκεί. Κάθε λέξη που ειπώθηκε/θα ειπωθεί δεν είναι ικανή να απαλύνει κανέναν πόνο και να γιατρέψει καμία πληγή.


8 σχόλια:

  1. Δεν είναι καλό για σένα να απογοητεύεσαι και να παραιτείσαι -και σου το λέει κάποια που κι η ίδια είναι απογοητευμένη απ' την ανθρώπινη ράτσα. Η απογοήτευση κι η άρνηση θολώνουν, κι έτσι μπορεί να χάσεις κάποιον απ΄την ζωή σου που πραγματικά θα άξιζε την αγάπη σου και το μοίρασμα στιγμών σου. Μην ξεχνάς πως εμείς οι ίδιοι επιτρέπουμε στους άλλους να μας πληγώνουν. Βλέπεις, είναι ανθρώπινο το να περιμένεις πράματα ή να μην αξιολογείς σωστά τα σήματα. Μα δεν βγήκες κι ολότελα χαμένη. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είσαι μόνη, αλλά έχεις κερδίσει πράγματα, τα οποία σε έχουν κάνει καλύτερη και, αν μη τι άλλο, είσαι σε θέση να ξέρεις πώς να φερθείς.

    Επίσης, το ότι έπαψε να δουλεύει (αν υποθέσουμε πως ΟΝΤΩΣ δούλευε) δεν ακυρώνει τα όμορφα που είχατε μέχρι τώρα, που ήταν ειλικρινή. Τα πάντα είναι κύκλοι. Άλλοι μικρότεροι κι άλλοι μεγαλύτεροι.

    -Άνθρωποι εξακολουθούν να υπάρχουν, το μόνο σίγουρο. Don't give up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απογοητεύουμε όσους μας αγαπούν γιατί μόνο αυτοί είναι δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε. έτσι δεν πάει;
      το κείμενο είναι γενικό. αναφέρομαι σε άτομα που με απογοήτευσαν άθελά τους ή μη.
      φυσικά και η ζωή προχωρά,απλά κάποιες φορές το μονοπάτι είναι δύσβατο.

      Διαγραφή
    2. Το μονοπάτι πάντοτε είναι δύσβατο, και -κυρίως- μόνοι μας το περνάμε.

      Διαγραφή
  2. δυστυχως οι ανθρωποι στους οποιους δωσαμε περισσοτερα απ οσα αξιζαν, δεν θα λειψουν ποτε απο τη ζωη μας, αλλα σιγα σιγα μαθαινεις να διαχειριζεσαι μερικα πραγματα, να μην τα δινεις ολα απο την αρχη χωρις να ξερεις με τι εχεις να κανεις.
    ''μη ξεγελιεσαι κ σε παιρνουν χαμπαρι με τη πρωτη μπορει η τυχη να σου χρωσταει εναν προδοτη ή ακομα ενα φιδι..'' αλλα ειναι κ λαθος να περασουμε στο αλλο ακρο, το 'ορκίστηκα να μην δοθώ σε κανέναν ποτέ ξανά.'. μονο ομορφα θα χαθεις απ αυτο. δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι κ δεν πρεπει να πληρωσουν τα χρωστουμενα αλλων. κι αυτο ομως ειναι κατι που μαθαινεται στη πορεια κ το ανακαλυπτει ο καθενας μονος του, οταν ερθει η ωρα..
    απλα σκεψου οτι εχασες τοσα εξαιτιας μερικωςν που δεν το αξιζαν, μη χασεις παλι (εμμεσα εξαιτιας τους) κ αλλα ομορφα επειδη 'ορκιστηκες να μη δοθεις σε κανεναν ποτε πια'..

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό,τι συναίσθημα ένιωσες βαθειά μέσα σου ,ήταν αληθινό και θα συνεχίσει να είναι ~~
    Τα πράγματα όμως πήραν διαφορετικό δρόμο και αυτό είναι που μας ''τρομάζει'' αν θα συνεχίσουν να είναι έτσι(;) ή ήταν μια -πάει πέρασε πια - και όλα τα άλλα θα 'ναι κατα πολύ διαφορετικά :) :) :) :)
    So , be positive and brave ;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπερβολικα αληθινο. Αλλα σκεψου εμεινες μονη απο καποιον/καποια μονο μεχρις οτου ερθει εκεινος/εκεινη που θα σου καλυψει ο,τι κενα δε σου καλυψε το αλλο ατομο. Στην πορεια βεβαια μπορει και μονη σου "να εχεις μαζεψει τα κομματια του εαυτου σου" και να εισαι ενας ομορφοτερος και δυνατοτερος ανθρωπος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό και αυτό σου το κείμενο με ευάλωτο ψυχισμό που τον καταθέτεις μοναδικά στο χαρτί..πολλές φορές μένουμε μόνοι γιατί μας παγώνουν οι άνθρωποι ''κενών συναισθημάτων''..που δεν μας καταλαβαίνουν όταν πονάμε..που μας πληγώνουν χωρίς χρεος,,που φεύγουν στα δύσκολα,που δεν τείνουν το χέρι,που κάνουν ότι δεν μας καταλαβαίνουν..τόσα μα τόσα πολλά,,,γιαυτό όλο και κλεινόμαστε περισσότερο στον εαυτό μας και όλο ψάχνουμε την κάθαρση που ποτέ δεν έρχεται..όλα τα κείμενά σου που έχασα-είχα ζάλες τελευταία και δεν πολυάνοιγα υπολογιστή-είναι λογοτεχνικά κείμενα εξαιρετικής γραφής και σε όλα καταθέτεις ψυχή..κι αυτό είναι κάτι που σε ανεβάζει κοριτσάκι μου...φιλιά πολλά..Υ.Γ γιαυτό μένουμε με λίγους..τους μετράμε στο ένα χέρι..αυτούς που μας αγαπάνε πραγματικά και αληθινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν χρειαστείς έναν ειλικρινή, αξιοπρεπή φίλο, που σέβεται νοιάζεται, και τιμά το γυναικείο φύλο, και έχεις λογαριασμό στο facebook, θα ήταν τιμή μου, να μου έστελνες ένα αίτημα, φιλίας: ψάξε με στην μπάρα πάνω, με το ονοματεπώνυμο μου: Γεράσιμος Μηνάς --εκεί έχω πλάι μου, μόνο μια χούφτα ανθρώπων, που η ψυχή τους γνωρίζει τι σημαίνει: είσαι άνθρωπος, κι εσύ. Αισιοδοξία, Birdy και δύναμη ψυχής. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή